Vijf typen social media gebruikers en geografische verschillen

Vorig jaar heeft GlobalWebIndex het Wave onderzoek uitgevoerd in vier werelddelen, te weten Azië, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Het onderzoek ging uit van vijf groepen Social Media gebruikers. Deze groepen omhelzen de Creators, de Sharers, de Reviewers, de Socializers en de Passives. Deze indeling zien we in een meer uitgebreide vorm terug in de Social Technographics Ladder van Forrester.

Social Media Profiles - GlobalWebIndex
Social Media Profiles van GWI: klik op de afbeelding voor een vergroting

In het bovenstaande overzicht zien we de resultaten van het wereldwijde onderzoek naar gedragingen op Social Media. De grote verschillen zien we met name in de vele Sharers in Latijns-Amerika en het grote aandeel passieven in Europa.

Meer over deze indeling is te vinden op de website van GlobalWebIndex.

2 gedachten over “Vijf typen social media gebruikers en geografische verschillen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.