Van activiteiten naar waarde: een ROI model

Een model waar ROI de boventoon voert, werkt niet zonder de uiteindelijk impact te benoemen. Het model van Weber Shandwick is één van die modellen, genaamd het Arrow Measurement Model. In vijf stappen wordt uitgelegd hoe social media activiteiten meetbaar gemaakt kan worden. En niet alleen om bereik of relevantie onder de doelgroep te creëren, maar om tot een business value te komen.

Arrow Measurement Model

Behalve de vijf stappen met bijbehorende vragen, zijn er twee processen te onderscheiden. De eerste blauwe voortgangsbalk geeft aan dat er vanuit kwantiteit, via kwaliteit en impact, naar waarde toegewerkt wordt. Het tweede proces is de veranderende scope: zijn de eenvoudige, kwantitatieve doelstellingen een prooi voor communicatie, marketing neemt het al snel over. Tot het uiteindelijk op directieniveau terechtkomt. Want daar is waar de echte toegevoegde bedrijfswaarde ligt.

Op de pagina voor het Arrow Measurement Model is meer informatie en voorbeelden te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.