De opvolger van de Social Technographics Ladder

Sinds 2007 maakt onderzoeksbureau Forrester gebruik van de Social Technographics Ladder, welke een standaardwerk werd op het gebied van weergave van Social Media gebruikers. In 2010 werd er een extra categorie aan toegevoegd. Nu heeft Forrester echter een opvolger ontwikkeld: De Social Technographics Score.

Waarom een opvolger? De analisten van Forrester zien een ontwikkeling die gaande is, waarbij bedrijven zich minder focussen op de mate van aanwezigheid van de doelgroep, maar meer op de activiteiten die zij uitvoeren. De vraag is niet meer óf de doelgroep gebruikmaakt van Social Media, maar hoe bedrijven het beste kunnen interacteren, communiceren en engagen met deze gebruikers. Vanuit een organisatie-oogpunt dus.

Social Technographics Score - opvolger Ladder

De Social Technographics Score richt zich op drie factoren. Forrester onderzoekt de mate waarin mensen ontdekken (discover), onderzoeken (explore) en interacteren (engage). Deze resultaten geven een score, waarbij de totale score van deze drie factoren bepalen in welke groep, gebaseerd op mate van activiteit, de gebruik valt. De groepen zijn: Skippers, Snackers, Savvies en Stars. Bekijk het complete model op de bijbehorende pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.