Van maagd tot guru in het Social Readiness Model

Social Readiness Model - Social Media ModellenNu social media wereldwijd bij allerlei typen organisaties is ingebed, ontstaat een groot spectrum aan fasen waarin organisaties zijn beland. Bij de Volwassenheidsmodellen zijn al meerdere modellen te vinden die omschrijven hoe deze fasen er uit zien. Internet adviesbureau Jungle Minds heeft z’n eigen versie gemaakt en onderscheid daarin vijf fasen.

De vijf fasen zijn eenvoudig omschreven, waarbij goed gebruik is gemaakt van vier eigenschappen die bij elk type organisatie spelen, te weten business mentaliteit, organisatiestructuur, technologie en stakeholder interactie. Op basis van de invulling hiervan is aan te duiden in welke fase je je als organisatie bevindt.

Het model wordt door Jungle Minds in meerdere blogs omschreven: onder andere een uitleg van het model en een stappenplan. Die laatste blog vult namelijk de uitleg van het model perfect aan door te laten zien welke stappen nodig zijn om je uiteindelijk als ‘expert’ of ‘guru’ te manifesteren.

De complete uitleg van het model is ook op deze website te vinden, namelijk bij het Social Readiness Model.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.