Nieuw Social Media Model: Social Media Fasering

Social Media Fasering Model - SMFSjef Kerkhofs, bekend van het Social Strategy Model, heeft eind 2011 samen met Robbert Gangadin namens DailyDialogues het Social Media Faseringsmodel ontwikkeld (kortweg SMF). In dit model wordt de bekende driedeling ‘paid media, owned media, earned media‘ gekoppeld aan de fase waar een organisatie zich in bevindt als het gaat om het gebruik van Social Media.

Behalve de fase waarin een bedrijf zich bevindt, geeft dit model tevens antwoorden op vragen als ‘waar besteed ik mijn budget aan per fase’ en ‘wat zijn de beste KPI’s per fase’. De horizontale as is een tijdlijn en het model geeft daarmee duidelijk handen en voeten aan de volgorde waarin de Social Media initiatieven normaliter plaats vinden: paid media om bereik op te bouwen, owned media om de content te maken en te verspreiden en earned media dat de conversatie op gang brengt.

Het model is helder en overzichtelijk en zorgt voor een stuk herkenbaarheid door het gebruik van de alom bekend paid-owned-earned media triangel. De complete uitleg van het model is op deze website te vinden bij de uitwerking van het Social Media Fasering model.

Social Media Marketing (Managementboek.nl) - Sjef Kerkhofs, Robbert Gangadin. Inclusief Social Fasering Model

Het Social Media Fasering Model wordt tevens beschreven in het boek Social Media Marketing van Sjef Kerkhofs en Robbert Gangadin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.