Creatief: het INK-model vanuit Social Media perspectief

Het blijkt dat, hoewel de overheid moeite heeft om Social Media als waardetoevoeging in te zetten in de communicatiemix, er toch al 64% van alle gemeenten actief gebruik maken van dit medium. In een onderzoek bij de Gemeente Amsterdam hebben David Kok e.a. het kwaliteitsmodel INK toegepast om de aspecten omtrent Social Media, toepasselijk het SM-INK model genoemd.

Social Media Modellen - SM INK model

In het volledige onderzoek is de uitwerking van het model te lezen. Adviezen zijn onder andere dat leiderschap belangrijk is en dat vanuit het management minimaal één persoon een drijvende kracht achter het gebruik van Social Media moet zijn. Ook de strategie, management van medewerkers en het managen van de middelen worden behandeld. Aan het model worden de voor Social Media zo belangrijke kernwoorden ‘luisteren’ en ‘meten is weten’ toegekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.